cropped-header-HVlogo-1-3.jpg

Nieuwsbrief APRIL 2023

Algemene Leden Vergadering 12 april 19.30 uur Pelita


Op 12 april vanaf 19.30 hebben wij onze Algemene Leden Vergadering (ALV) in Dienstencentrum Pelita. We nemen dan afscheid van Marion Driebergen die drie jaar onze penningmeester was. Ook willen we dan Age van Amerongen (commissie activiteiten) en Ria Huisman – Joore (tijdelijk penningmeester) voorstellen als onze nieuwe bestuursleden. Na een pauze zal Zeister historicus Willem de Bruin een lezing houden over ‘Den Dolder en het Rampjaar 1672’.

Leden die het verslag van de ALV 2022, het Jaarverslag 2022, het jaarverslag van de penningmeester 2022 en het voorstel Wijziging Statuten (extra vergadering belegd voor dinsdag 2 mei 2023) nog niet hebben ontvangen, kunnen deze afhalen bij de secretaris op de Paduaweg 9H. De verslagen zullen ook klaarliggen tijdens de ALV.
ledenadministratie@historischeverenigingdendolder.nl

Zeepfabriek De Duif en de HVDD op TV

Op 30 maart werd de uitzending ‘Van Rossum vertelt’ met Bert van Eerten over de zeepfabriek De Duif uitgezonden op RTV Utrecht. Maarten en Bert hebben er een leuke, informatieve aflevering van gemaakt. Met camerawerk en bewerking van Erwin Raasveld. In de rebound zal de uitzending vaker op RTV te zien zijn maar u kunt ‘m ook online bekijken op: https://www.rtvutrecht.nl/tv/programma/van-rossem-vertelt/RTVU_848258

Gilde rondleiding over de W.A. Hoeve - 7 mei

Op zondag 7 mei vanaf 14 uur zal Christel Grobbee van het Gilde Zeist u weer rondleiden en vertellen over de Willem Arntsz Hoeve - van dolhuis tot monument.
Vertrek: NS parkeerterrein Den Dolder
Duur: 1,5 à 2 uur
Deelname: € 2,50 kinderen € 1,00 (geen aanmelding nodig)
www.gildezeist.nl

Fijn dat u aan ons dacht!

Dank aan Cathy van Schuijlenborgh die ons blij maakte met haar zoons uniform van de Dolderse scouting vereniging ‘Anne Frank groep’.
En dank aan Ankie van Gend. Zij gaf ons het afscheidsbordje van de Openbare Lager School, haar gymdiploma’s die ze bij DOSC haalde, verschillende medailles (1e prijs, Ankie was echt goed!) en het DOSC embleem dat vroeger op haar gympakje zat.
Van een van onze leden ontvingen wij een welkome aanvulling van 32 prentbriefkaarten die nog niet in onze uitgebreide collectie aanwezig waren. Hartelijk dank hiervoor!
En Anita Verkade verblijdde ons met een aantal Dolderse suikerzakjes. Ook hiervoor onze dank.
FB-Logo
Steeds meer (oud)Doldenaren beleven plezier aan de Facebookpagina van de HVDD. Naar aanleiding van een oude foto vullen we met z’n allen de vraagtekens in over de geschiedenis van ons dorp. U heeft een Facebookaccount nodig om op onze pagina te komen. Neem eens een kijkje!
https://www.facebook.com/historischdendolder/
logo geheugen van Zeist
Wij zijn lid van de Vereniging het Geheugen van Zeist
https://www.geheugenvanzeist.nl/over-ons/historische-vereniging-den-dolder/


Email Marketing Powered by MailPoet