cropped-header-HVlogo-1-3.jpg

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2023

Open Monumentendag 9 + 10 september

Ook dit jaar is Den Dolder weer goed vertegenwoordigd tijdens Open Monumentendag, 9 + 10 september, van 11-16 uur. Deelnemers in Den Dolder zijn:
Ook zullen de Shelter en Commandobunker op vliegbasis Soesterberg geopend zijn. Voor meer info, kijk op: www.openmonumentendag.nl/waar-wil-je-naartoe/

Daarnaast zijn op de Hoeve allerlei leuk activiteiten voor kinderen:

  • GEHOORZAAL – 9 sept. Zo hoog mogelijke TORENS BOUWEN VAN KARTON. Kinderen tot 7 jaar onder begeleiding. Foto expo van de HVDD.
  • BEDRIJFSGEBOUW Op 10 sept. MIDDELEEUWS STRIJDKAMPEMENT met op het hele uur middeleeuwse vechtshows + op ieder half uur geïmproviseerd THEATER met middeleeuws thema.

Statuten gepasseerd

In juni werden onze nieuwe statuten ondertekend bij de notaris. We kunnen er weer ff tegen. We gaan nu werken aan een update van ons Huishoudelijk regelement waar u tijdens de komende Algemene Leden Vergadering in mei meer over zal gaan horen.

Dank, dank, dank!

Dhr. Maarten Vrolijk heeft intensief meegeholpen met het schrijven van de memoires van Gerrit Dekker, Hoofd Rijksrecherche parket Amsterdam. Gerrit woonde in de oorlog in Den Dolder aan de Soestdijkerweg en kon daarover veel kon vertellen. Dankzij dhr. Vrolijk kwam het boek net voor Gerrits overlijden af en heeft hij nu dus een exemplaar aan de HVDD gegeven.
Monique van de Bergh groeide in Den Dolder op en doneerde een boekje over de W.A. Hoeve.

Wij mochten het fotoboek van Tini Slot – van Dijk inscannen met bijzondere foto’s van de Hoeve uit de jaren 20-30-40. Haar vader werkte er als verpleger en therapeut. Hiermee konden we ook promotieonderzoekster Eline van Leeuwen weer een plezier doen. Zij doet onderzoek naar de architectuur van geestelijke instellingen van de jaren 20 t/m de jaren 50. Hoe zagen de gebouwen er uit en met welk doel (in de behandeling van patiënten) diende die inrichting. Helaas kunnen we het personeel en de patiënten niet meer vragen hoe ze de gebouwen destijds ervaarden. Het zal er vast heel koud geweest zijn in de winter.

Rabo Club Support actie

De Rabo Club Support actie is weer begonnen en de HVDD doet weer mee. Van 4-26 september kunnen (alleen leden van de Rabobank) stemmen op hun favoriete club of vereniging. Hoe meer stemmen hoe meer geld de HVDD krijgt. Met een QR code is het zo gepiept: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport
We zijn sportief: voor Den Dolder doen ook mee Cultuurpodium Den Dolder, DOSC en
Speeltuin De Torteltuin.
Zoals u kunt lezen op https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht/clubdetail?id=384521 spaart de HVDD voor een GROOT presentatiescherm om overal onze films en foto’s te kunnen laten zien. Stemt u ook op ons? Alvast dank voor uw stem♥🤩😘

Kraampje HVDD, 7 okt. voor bakker Bos

Op 7 oktober willen we weer met een kraampje op het pleintje bij bakker Bos gaan staan. U kan dan kijken naar oude foto’s van Den Dolder en de HVDD allerlei vragen stellen over de geschiedenis van ons dorp. Misschien wilt u ons materiaal geven dat u gevonden heeft op zolder en waar u niets meer mee doet? Of heeft u een onbekend verhaal over het verleden dat u met ons wilt delen?
Mocht er noodweer voorspeld worden schuiven we de datum één week op naar de 14e. We zullen dat dan melden op posters in het dorp en op onze Facebooksite: https://www.facebook.com/historischdendolder
FB-Logo
Steeds meer (oud)Doldenaren beleven plezier aan de Facebookpagina van de HVDD. Naar aanleiding van een oude foto vullen we met z’n allen de vraagtekens in over de geschiedenis van ons dorp. U heeft een Facebookaccount nodig om op onze pagina te komen. Neem eens een kijkje!
https://www.facebook.com/historischdendolder/
logo geheugen van Zeist
Wij zijn lid van de Vereniging het Geheugen van Zeist
https://www.geheugenvanzeist.nl/over-ons/historische-vereniging-den-dolder/


Email Marketing Powered by MailPoet