18-12-2012 21:32 - Ad Kremer

Mijn grootvader Johannes Brouwer is in de jaren voor, tijdens en na de oorlog '40/'45 werkzaam geweest bij de WAH.
Hij woonde met zijn gezin in een dienstwoning op het terrein van de WAH, ik heb daarvan nog enige foto's. In de oorlog waren er meerdere joodse mensen ondergedoken in de WAH waarin mijn grootvader een zeer aktieve rol speelde. Hij zorgde via zijn connecties met het verzet voor valse papieren, bonkaarten voor voedsel en kleding en de veiligheid voor de onderduikers en het overige personeel.
Ik ben voornemens over deze spannende periode van de "Stichting" zoals mijn opa het altijd noemde, een boek te schrijven. Ik kan putten uit een grote reeks verhalen die me door opa verteld zijn maar iedere aanvullende informatie is uiteraard zeer welkom! U kunt uw informatie doorgeven aan de Historische Vereniging Den Dolder, wellicht kan de Vereniging het dan aan mij doen toekomen, dan maken we er samen een prachtig tijdsdocument van.