21-04-2017 10:46 - Hans Jansen

Ik zal even beginnen mijzelf voor te stellen en de reden van dit schrijven uit te leggen.

Mijn naam is Hans Jansen thans wonend in Veghel NB maar geboren en getogen in Zeist.
In 1983 ben ik op mijn 21e gaan werken bij Fortis Coatings in Den Dolder en ben in 1995 met het bedrijf meeverhuisd naar het Brabantse Veghel.

Ik was aangenaam verrast toen ik recent de Dolderse Kroniek Uitgave september 2013 via Google vond. Natuurlijk wist ik veel van de Historie van Fortis Coatings, maar om het hele verhaal van “ver voor mijn tijd” te lezen vond ik wel heel erg leuk.

Waar het artikel in de Kroniek eindigt, gaat mijn Fortis historie verder.
Na de verhuizing in 95/96 naar Veghel is Fortis Coatings niet veel later gefuseerd met de Veghelse verf-en lakfabriek Verbo Coatings Beide gingen verder onder de naam Fortis Coatings.

In het voorjaar van 2004 ging Fortis Coatings helaas failliet, maar werd niet heel veel later door Baril Coatings uit ’s-Hertogenbosch overgenomen.
Baril Coatings omarmde de superieure coating technologie van Fortis Coatings. Vrijwel alle Fortis producten bleven beschikbaar onder de zelfde Productnamen echter werden geleverd onder de merknaam Baril. Met andere woorden, Fortis Coatings was nog niet helemaal verdwenen.

Nu anno 2017 heeft Baril Coatings besloten om speciaal voor haar Nederlandse distributeurs een Fortis producten pakket op de markt te brengen die weer onder de merknaam Fortis Coatings verkocht gaan worden. En ben ik als Sales manager van Baril Coating “stiekem” toch al 34 jaar verbonden met Fortis Coatings, en is het merk inmiddels bijna 95 jaar oud!


© 2018 Historische Vereniging Den Dolder