Foto's / audiovisueel

Waar zijn de foto's?

De foto-collectie van de Historische Vereniging Den Dolder is te vinden op de website van Het Geheugen van Zeist via de volgende link: http://collecties.geheugenvanzeist.nl. Klik na collecties op beeldbank, verwijder dan alle vinkjes, behalve van 'prentbriefkaarten' en toets vervolgens op 'zoeken'. Nog niet alle foto's zijn beschreven, maar dit proces is in gang gezet.

Audiovisueel

Hieronder ziet u de film “Radio M over Den Dolder” over de geschiedenis van Den Dolder. De film is gemaakt door Frits Stuurman met medewerking van Bodes de Vries, daarbij gebruik makend van de geluidsband van een radio-uitzending van Radio M over Den Dolder. De rol van verslaggever van radio M wordt gespeeld door Gerrit van der Meij.

 

Dit (stomme) filmpje op you tube komt wat landschappelijk op stoom maar laat na ca 40. minuten in ieder geval wat van Den Dolder zien; middenstand en zo. Trouwerij M.C. kerk op een uur... en daarna aandoenlijke plaatjes van de Pleineslaan... gevolgd door de Wierlaan...

 

Kerst in Den Dolder vertoont aan het begin een jong muziekcorps op de hoek, met afbraak van de winkels in de verte en dan nog een jonge Paul van de Dijssel in de kraam van de HVDD en een piepjonge Flip met Harm...

 

Pieter Veraart en Kees Kort van Rozenhuis Producties hebben op eigen initiatief een korte documentaire over de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder gemaakt. Doel van de documentaire is in kort bestek de geschiedenis te belichten van het terrein van de WA-Hoeve en het unieke karakter van de prachtige gebouwen en de situering hiervan in het landschap.


Tijdens de Tweede Wereldoorlog stierven meer dan 1100 psychiatrisch patiënten en mensen met een verstandelijke beperking in de toenmalige inrichting de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder. Over het onderzoek naar deze gebeurtenissen is een boek verschenen.


Prachtig muzikaal programma door de Historische Vereniging met alle kinderen van basisschool De Kameel! De 'Making Of' film is gemaakt door groep 8 onder leiding van Loods21. (© oktober 2017)


© 2018 Historische Vereniging Den Dolder